Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone indycze golonki z ziemniakami i pieczarkami podane z warzywną sałatką z kapusty, ogórka i papryk.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Wymyte, osuszone golonki nacieramy przyprawą do indyka. Natarte wkładamy do pojemnika, zamykamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Na drugi dzień obrane, wymyte ziemniaki i pieczarki mieszamy z wegettą i majerankiem. Golonki wkładamy do przygotowanego rękawa do pieczenia, obok układamy ziemniaki z pieczarkami. Zawiązujemy rękaw z obu stron, nakłuwamy robiąc 6-8 dziurek wykałaczką lub igłą. Rękaw umieszczamy na blasze. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Po tym czasie wyjmujemy blachę z piekarnika, nacinamy rękaw tak żeby golonki były na wierzchu. Ponownie podpiekamy w piekarniku, w tej samej temperaturze przez około 30 minut.
Upieczone golonki podajemy z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami oraz z warzywną sałatką z papryczkami czereśniowymi. Smacznego!!!