Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone golonki z indyka.

Pieczone golonki z indyka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1427 Ocena: 18420

Dodano:

Odsłon: 1160

Pieczone indycze golonki z ziemniakami i pieczarkami podane z warzywną sałatką z kapusty, ogórka i papryk.

Składniki

  • golonki z indyka 2 szt.
  • ziemniaki 10 szt.
  • pieczarki 6 szt.
  • przyprawa do indyka "Indyk"
  • wegetta bez konserwantów
  • Majeranek
  • rękaw piekarniczy
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte, osuszone golonki nacieramy przyprawą do indyka. Natarte wkładamy do pojemnika, zamykamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.

  2. Na drugi dzień obrane, wymyte ziemniaki i pieczarki mieszamy z wegettą i majerankiem. Golonki wkładamy do przygotowanego rękawa do pieczenia, obok układamy ziemniaki z pieczarkami. Zawiązujemy rękaw z obu stron, nakłuwamy robiąc 6-8 dziurek wykałaczką lub igłą. Rękaw umieszczamy na blasze. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

  3. Po tym czasie wyjmujemy blachę z piekarnika, nacinamy rękaw tak żeby golonki były na wierzchu. Ponownie podpiekamy w piekarniku, w tej samej temperaturze przez około 30 minut.

  4. Upieczone golonki podajemy z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami oraz z warzywną sałatką z papryczkami czereśniowymi.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń