Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka i pomarańcze to wyjątkowo pyszna kombinacja smaków
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 58
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 58
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Udka natrzeć solą i pieprzem.
Sok pomarańczowy wymieszać z sokiem z cytryny i miodem, dodać pokrojony imbir.
W brytfance ułożyć kacze nogi, zalać sosem pomarańczowym, obłożyć gałązkami tymianku. Piec przez około 90 minut.