Do góry

Dania główne Przepis na:

pieczone kacze udka z sosem pomarańczowym

pieczone kacze udka z sosem pomarańczowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 2228

Dodano:

Odsłon: 462

Kaczka i pomarańcze to wyjątkowo pyszna kombinacja smaków

Składniki

  • udka kacze - 4 szt
  • sok pomarańczowy - 300 ml
  • sok z połowy cytryny
  • miód - 1 łyżka
  • imbir - kawałek korzenia około 3 cm
  • tymianek - kilka gałązek
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
pieczone kacze udka z sosem pomarańczowym

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Udka natrzeć solą i pieprzem.

  2. Sok pomarańczowy wymieszać z sokiem z cytryny i miodem, dodać pokrojony imbir.

  3. W brytfance ułożyć kacze nogi, zalać sosem pomarańczowym, obłożyć gałązkami tymianku. Piec przez około 90 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń