Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki z dodatkiem fety, pieczone w piekarniku, podane na sałatce z kuskusu. Idealne danie na wynos
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1087
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4727
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1377
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1087
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4727
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1377
Składniki
Rozgrzać na patelni oliwę, cebulę posiekać i wrzucić na patelnię, podsmażyć na rumiano, na koniec dodać posiekany drobno czosnek i smażyć minutę, odstawić. Do miski dodać mięso, przestudzoną cebulę, rozkłócone jajko , pokruszona fetę, posiekane zioła, sok i skórkę z cytryny, śmietanę i przyprawy - całość dobrze wymieszać ręką. Z masy uformować małe klopsiki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, lekko skropić oliwą i ułożyć klopsiki i pokropić lekko oliwą. Piec ok 25 minut przewracając je w międzyczasie.
Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut pod przykryciem. Następnie kaszę przełożyć do większej miski i spulchnić widelcem. Pomidory i ogórka obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę - przełożyć do kuskusu. Cebulę drobno posiekać, polać kilkoma kroplami soku z cytryny, wymieszać i dodać do sałatki. Zioła posiekać i dodać, zalać oliwą i sokiem z cytryny, dodać sól pieprz i całość dobrze wymieszać. Podawać klopsiki na sałatce z kuskusu.