Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki z dodatkiem fety, pieczone w piekarniku, podane na sałatce z kuskusu. Idealne danie na wynos
Rozgrzać na patelni oliwę, cebulę posiekać i wrzucić na patelnię, podsmażyć na rumiano, na koniec dodać posiekany drobno czosnek i smażyć minutę, odstawić.
Do miski dodać mięso, przestudzoną cebulę, rozkłócone jajko , pokruszona fetę, posiekane zioła, sok i skórkę z cytryny, śmietanę i przyprawy - całość dobrze wymieszać ręką.
Z masy uformować małe klopsiki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, lekko skropić oliwą i ułożyć klopsiki i pokropić lekko oliwą.
Piec ok 25 minut przewracając je w międzyczasie.
Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut pod przykryciem. Następnie kaszę przełożyć do większej miski i spulchnić widelcem.
Pomidory i ogórka obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę - przełożyć do kuskusu.
Cebulę drobno posiekać, polać kilkoma kroplami soku z cytryny, wymieszać i dodać do sałatki.
Zioła posiekać i dodać, zalać oliwą i sokiem z cytryny, dodać sól pieprz i całość dobrze wymieszać.
Podawać klopsiki na sałatce z kuskusu.
Przepis dnia
Co powiecie na inne spaghetti, coś nowego a zarazem pysznego. Pulpeciki z ind...
Odsłon: 2874
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 28
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7859
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2138
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30031
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 28
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7859
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2138
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30031
Składniki
Rozgrzać na patelni oliwę, cebulę posiekać i wrzucić na patelnię, podsmażyć na rumiano, na koniec dodać posiekany drobno czosnek i smażyć minutę, odstawić. Do miski dodać mięso, przestudzoną cebulę, rozkłócone jajko , pokruszona fetę, posiekane zioła, sok i skórkę z cytryny, śmietanę i przyprawy - całość dobrze wymieszać ręką. Z masy uformować małe klopsiki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, lekko skropić oliwą i ułożyć klopsiki i pokropić lekko oliwą. Piec ok 25 minut przewracając je w międzyczasie.
Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut pod przykryciem. Następnie kaszę przełożyć do większej miski i spulchnić widelcem. Pomidory i ogórka obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę - przełożyć do kuskusu. Cebulę drobno posiekać, polać kilkoma kroplami soku z cytryny, wymieszać i dodać do sałatki. Zioła posiekać i dodać, zalać oliwą i sokiem z cytryny, dodać sól pieprz i całość dobrze wymieszać. Podawać klopsiki na sałatce z kuskusu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 1
Naleśniki podstawowe
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 28