Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne kotlety na bezmięsny obiad. Wystarczy tylko dodać ziemniaki i surówkę. Pycha!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5010
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419324
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5010
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419324
Składniki
Fasolę namoczyć na całą noc. Następnego dnia ją ugotować. Odcedzić wodę i jeszcze ciepłą zblendować. Cebulę (drobno pokrojoną) oraz czosnek przepuszczony przez praskę podsmażyć na patelni na 2-3 łyżkach oleju rzepakowego. Następnie zawartość patelni dodać do fasoli. Dorzucić jeszcze pokrojoną natkę pietruszki. Wbić jajka. Dodać przyprawy, otręby i wyrobić zwarta masę. Formować okrągłe kotlety. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C przez pół godziny. W połowie pieczenia odwrócić je, przy pomocy łopatki, na drugą stronę.