Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne kotlety na bezmięsny obiad. Wystarczy tylko dodać ziemniaki i surówkę. Pycha!
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1269
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2830
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 493
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1269
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2830
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 493
Składniki
Fasolę namoczyć na całą noc. Następnego dnia ją ugotować. Odcedzić wodę i jeszcze ciepłą zblendować. Cebulę (drobno pokrojoną) oraz czosnek przepuszczony przez praskę podsmażyć na patelni na 2-3 łyżkach oleju rzepakowego. Następnie zawartość patelni dodać do fasoli. Dorzucić jeszcze pokrojoną natkę pietruszki. Wbić jajka. Dodać przyprawy, otręby i wyrobić zwarta masę. Formować okrągłe kotlety. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C przez pół godziny. W połowie pieczenia odwrócić je, przy pomocy łopatki, na drugą stronę.