Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z przepisu Babci Stefci z Bieszczad.
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8021
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 555
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 4269
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2856
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36202
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8021
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 555
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 4269
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2856
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36202
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, maggi, przyprawę do gyrosa, posiekany koperek, startego na drobnych oczkach ziemniaka, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę (jak będzie za rzadka dodać bułki tartej).
Formować na dłoni owalne kotlety i panierować w bułce.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć z obu stron po minucie kotlety. Następnie naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć kotlety i piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.