Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z przepisu Babci Stefci z Bieszczad.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1123
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 106
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1123
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 106
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, maggi, przyprawę do gyrosa, posiekany koperek, startego na drobnych oczkach ziemniaka, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę (jak będzie za rzadka dodać bułki tartej).
Formować na dłoni owalne kotlety i panierować w bułce.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć z obu stron po minucie kotlety. Następnie naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć kotlety i piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.