Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z przepisu Babci Stefci z Bieszczad.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117937
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8340
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3101
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2053
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1511
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117937
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8340
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3101
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2053
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1511
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, maggi, przyprawę do gyrosa, posiekany koperek, startego na drobnych oczkach ziemniaka, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę (jak będzie za rzadka dodać bułki tartej).
Formować na dłoni owalne kotlety i panierować w bułce.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć z obu stron po minucie kotlety. Następnie naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć kotlety i piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.