Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z przepisu Babci Stefci z Bieszczad.
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 219
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 842
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 337
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 219
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 842
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 337
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, maggi, przyprawę do gyrosa, posiekany koperek, startego na drobnych oczkach ziemniaka, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę (jak będzie za rzadka dodać bułki tartej).
Formować na dłoni owalne kotlety i panierować w bułce.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć z obu stron po minucie kotlety. Następnie naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć kotlety i piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.