Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z przepisu Babci Stefci z Bieszczad.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 15
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 20
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 17
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 12
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 10
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 15
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 20
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 17
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 12
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 10
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, maggi, przyprawę do gyrosa, posiekany koperek, startego na drobnych oczkach ziemniaka, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę (jak będzie za rzadka dodać bułki tartej).
Formować na dłoni owalne kotlety i panierować w bułce.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć z obu stron po minucie kotlety. Następnie naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć kotlety i piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.