Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone leczo w piekarniku to doskonała alternatywa dla klasycznego przygotowywania na palniku. Oszczędzisz czas i jednocześnie nie musisz pilnować potrawy w trakcie grzania. Sprawdź ten prosty przepis.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 52
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 657
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1666
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 363
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 52
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 657
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1666
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 363
Składniki
Wszystkie warzywa umyj przed krojeniem. Obierz cukinię i cebulę, a z papryk pozbądź się gniazd nasiennych. Pokrój wszystko w kostkę średniej wielkości. Czosnek obierz, posiekaj drobno. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego. Skrop olejem i posól. Włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie odkryj naczynie na kilka minut, aby warzywa lekko się zarumieniły.
W tym czasie pokrój w plasterki kiełbasę. Możesz ją podsmażyć na odrobinie oleju, wtedy będzie bardziej aromatyczna.
Wyciągnij warzywa z piekarnika. Zalej je passatą wymieszaną z koncentratem. Dopraw paprykami i natką pietruszki. Dodaj też kiełbasę. Wymieszaj. Wstaw ponownie do piekarnika na 20 minut.