Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone leczo w piekarniku to doskonała alternatywa dla klasycznego przygotowywania na palniku. Oszczędzisz czas i jednocześnie nie musisz pilnować potrawy w trakcie grzania. Sprawdź ten prosty przepis.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wszystkie warzywa umyj przed krojeniem. Obierz cukinię i cebulę, a z papryk pozbądź się gniazd nasiennych. Pokrój wszystko w kostkę średniej wielkości. Czosnek obierz, posiekaj drobno. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego. Skrop olejem i posól. Włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie odkryj naczynie na kilka minut, aby warzywa lekko się zarumieniły.
W tym czasie pokrój w plasterki kiełbasę. Możesz ją podsmażyć na odrobinie oleju, wtedy będzie bardziej aromatyczna.
Wyciągnij warzywa z piekarnika. Zalej je passatą wymieszaną z koncentratem. Dopraw paprykami i natką pietruszki. Dodaj też kiełbasę. Wymieszaj. Wstaw ponownie do piekarnika na 20 minut.