Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone leczo w piekarniku to doskonała alternatywa dla klasycznego przygotowywania na palniku. Oszczędzisz czas i jednocześnie nie musisz pilnować potrawy w trakcie grzania. Sprawdź ten prosty przepis.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20681
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5196
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20681
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5196
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
Wszystkie warzywa umyj przed krojeniem. Obierz cukinię i cebulę, a z papryk pozbądź się gniazd nasiennych. Pokrój wszystko w kostkę średniej wielkości. Czosnek obierz, posiekaj drobno. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego. Skrop olejem i posól. Włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie odkryj naczynie na kilka minut, aby warzywa lekko się zarumieniły.
W tym czasie pokrój w plasterki kiełbasę. Możesz ją podsmażyć na odrobinie oleju, wtedy będzie bardziej aromatyczna.
Wyciągnij warzywa z piekarnika. Zalej je passatą wymieszaną z koncentratem. Dopraw paprykami i natką pietruszki. Dodaj też kiełbasę. Wymieszaj. Wstaw ponownie do piekarnika na 20 minut.