Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, smaczne. Polecam.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 644
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1359
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458304
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1613
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2357
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 644
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1359
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458304
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1613
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2357
Składniki
Do garnka wkładamy kości wędzone schabowe i golonki. Zalewamy wodą, solimy, dodajemy pieprz czarny i gotujemy ok 1, 5 godz. na bardzo wolnym ogniu. Golonki ładnie będą pachniały wędzonką.
Wyjmujemy golonki. Wywar przeznaczamy na zupę.
Z golonek zdejmujemy skórę. Smarujemy mieszanką majonezu z ajwarem i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Bez przykrycia. Golonki ładnie się przyrumienią, a mikstura ładnie pokryje mięso.
Podajemy ciepłe do obiadu. Smacznego.