Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, smaczne. Polecam.
Posiłkowałem się przepisem Pani mieszkającej w Grecji i jest to chleb tradycy...
Odsłon: 80
Delikatny filet z kurczaka , świeże i pachnące warzywa oraz marynowane piecza...
Odsłon: 897
W tym przepisie pierwsze skrzypce gra ciasto, które jest wyrobone z pure z dy...
Odsłon: 71
Posiłkowałem się przepisem Pani mieszkającej w Grecji i jest to chleb tradycy...
Odsłon: 80
Delikatny filet z kurczaka , świeże i pachnące warzywa oraz marynowane piecza...
Odsłon: 897
W tym przepisie pierwsze skrzypce gra ciasto, które jest wyrobone z pure z dy...
Odsłon: 71
Składniki
Do garnka wkładamy kości wędzone schabowe i golonki. Zalewamy wodą, solimy, dodajemy pieprz czarny i gotujemy ok 1, 5 godz. na bardzo wolnym ogniu. Golonki ładnie będą pachniały wędzonką.
Wyjmujemy golonki. Wywar przeznaczamy na zupę.
Z golonek zdejmujemy skórę. Smarujemy mieszanką majonezu z ajwarem i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Bez przykrycia. Golonki ładnie się przyrumienią, a mikstura ładnie pokryje mięso.
Podajemy ciepłe do obiadu. Smacznego.