Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, smaczne. Polecam.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2545
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 328
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4356
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2545
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 328
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4356
Składniki
Do garnka wkładamy kości wędzone schabowe i golonki. Zalewamy wodą, solimy, dodajemy pieprz czarny i gotujemy ok 1, 5 godz. na bardzo wolnym ogniu. Golonki ładnie będą pachniały wędzonką.
Wyjmujemy golonki. Wywar przeznaczamy na zupę.
Z golonek zdejmujemy skórę. Smarujemy mieszanką majonezu z ajwarem i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Bez przykrycia. Golonki ładnie się przyrumienią, a mikstura ładnie pokryje mięso.
Podajemy ciepłe do obiadu. Smacznego.