Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki piekę z obu stron na rozgrzanej patelni, są chrupiące i pyszne.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3890
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19810
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2954
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4085
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3890
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19810
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2954
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4085
Składniki
Ciasto na naleśniki, na pewno każdy ma swój sprawdzony przepis. U mnie ma konsystencję rzadkiej śmietany. Ser, jaja, cukier i esencję mieszamy. Masę zawijamy w naleśnik. Tak przygotowane naleśniki pieczemy na patelni z obu stron, aż do zarumienienia na maśle klarowanym. Są bardzo smaczne i chrupiące. Często takie robię, dodaję rodzynki, lecz w tych są one zbyteczne. Smak i zapach esencji waniliowej wystarczy. W smaku są jedwabiste a masa jest gładka, prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Smacznego.