Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki piekę z obu stron na rozgrzanej patelni, są chrupiące i pyszne.
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92023
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1345
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 92
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4417
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 144
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92023
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1345
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 92
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4417
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 144
Składniki
Ciasto na naleśniki, na pewno każdy ma swój sprawdzony przepis. U mnie ma konsystencję rzadkiej śmietany. Ser, jaja, cukier i esencję mieszamy. Masę zawijamy w naleśnik. Tak przygotowane naleśniki pieczemy na patelni z obu stron, aż do zarumienienia na maśle klarowanym. Są bardzo smaczne i chrupiące. Często takie robię, dodaję rodzynki, lecz w tych są one zbyteczne. Smak i zapach esencji waniliowej wystarczy. W smaku są jedwabiste a masa jest gładka, prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Smacznego.