Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki piekę z obu stron na rozgrzanej patelni, są chrupiące i pyszne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ciasto na naleśniki, na pewno każdy ma swój sprawdzony przepis. U mnie ma konsystencję rzadkiej śmietany. Ser, jaja, cukier i esencję mieszamy. Masę zawijamy w naleśnik. Tak przygotowane naleśniki pieczemy na patelni z obu stron, aż do zarumienienia na maśle klarowanym. Są bardzo smaczne i chrupiące. Często takie robię, dodaję rodzynki, lecz w tych są one zbyteczne. Smak i zapach esencji waniliowej wystarczy. W smaku są jedwabiste a masa jest gładka, prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Smacznego.