Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki piekę z obu stron na rozgrzanej patelni, są chrupiące i pyszne.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30550
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2259
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30550
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2259
Składniki
Ciasto na naleśniki, na pewno każdy ma swój sprawdzony przepis. U mnie ma konsystencję rzadkiej śmietany. Ser, jaja, cukier i esencję mieszamy. Masę zawijamy w naleśnik. Tak przygotowane naleśniki pieczemy na patelni z obu stron, aż do zarumienienia na maśle klarowanym. Są bardzo smaczne i chrupiące. Często takie robię, dodaję rodzynki, lecz w tych są one zbyteczne. Smak i zapach esencji waniliowej wystarczy. W smaku są jedwabiste a masa jest gładka, prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Smacznego.