Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pierogi z grzybami idealne do barszczu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94877
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1896
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5714
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5706
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94877
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1896
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5714
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5706
Składniki
1. Do miski wsypać mąkę, drożdże i wymieszać. 2. Cukier, sól oraz olej rozrobić w ciepłym mleku i wlać do miski. Wyrobić ciasto na gładką masę, w razie potrzeby dolewając mleka lub dosypując mąki. 3. Opieńki drobno pokroić. Kapustę kiszoną przepłukać w wodzie, dokładnie odcisnąć i również drobno pokroić. Całość wrzucić na rozgrzany olej i dokładnie podsmażyć razem z solą, pieprzem oraz niewielka ilością bazylii, imbiru i cukru do smaku. 4. Ciasto rozwałkować i wykrajać krążki na pierogi. Wypełniać wystudzonym farszem i ułożyć na blaszce wysypanej bułką tartą. 5. Piec około 30-40 minut w temp.180st. w zależności od piekarnika aż pierogi będą lekko brązowe.