Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pierogi z grzybami idealne do barszczu.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 103
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 192
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 103
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 192
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
Składniki
1. Do miski wsypać mąkę, drożdże i wymieszać. 2. Cukier, sól oraz olej rozrobić w ciepłym mleku i wlać do miski. Wyrobić ciasto na gładką masę, w razie potrzeby dolewając mleka lub dosypując mąki. 3. Opieńki drobno pokroić. Kapustę kiszoną przepłukać w wodzie, dokładnie odcisnąć i również drobno pokroić. Całość wrzucić na rozgrzany olej i dokładnie podsmażyć razem z solą, pieprzem oraz niewielka ilością bazylii, imbiru i cukru do smaku. 4. Ciasto rozwałkować i wykrajać krążki na pierogi. Wypełniać wystudzonym farszem i ułożyć na blaszce wysypanej bułką tartą. 5. Piec około 30-40 minut w temp.180st. w zależności od piekarnika aż pierogi będą lekko brązowe.