Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierożki drożdżowe z pieczarkami i serem
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1462
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1639
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1462
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1639
Składniki
Do miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto. Drożdże przed dodaniem pokruszyć. Wyrobić jednolite ciasto. W razie konieczności podsypać odrobiną mąki. Ciasto jest elastyczne i nie powinno kleić się do dłoni. Wyrobione ciasto przełożyć do miski i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy pieczarki starte na tarce jarzynowej. Smażymy do momentu odparowania wody. Na koniec doprawimy solą oraz pieprzem i odstawiamy do przestudzenia. Przestudzone składniki z patelni mieszamy ze startym serem. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat posypany mąką. Ciasto rozwałkować na grubość ok 3 mm. Za pomocą mniejszej szklanki lub literatki wyciąć kółka, nałożyć farsz i dobrze skleić. Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia na czas nagrania się piekarnika. Przed pieczeniem posmarować rozmąconym jajkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy bez termoobiegu do zarumienia ok 20-25 minut. Smacznego!