Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne na ciepło jak i na zimno.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 901
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1829
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6377
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 901
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1829
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6377
Składniki
Na desce połączyć składniki ciasta, siekając je najpierw nożem, następnie zagnieść ciasto, uformować w kulę. Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut.
Cebulę i pieczarki drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać posiekane pieczarki. Gdy woda z pieczarek odparuje doprawić solą i pieprzem do smaku. Jak farsz trochę wystygnie dodać jajko i dobrze wymieszać.
Ciasto cienko rozwałkować. Wykrawać kółka, na każde kłaść farsz i dokładnie zlepić brzegi. Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut. Można podawać na ciepło z barszczem.