Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można podawać na ciepło z czym się lubi lub na zimno z do pieczywa..........SMACZNEGO!!!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 780
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 77
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 780
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 77
Składniki
udka dobrze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, ułożyć w misce przyprawą do kurczaka Prymat obsypać obficie udka z każdej strony, nakryć folią i schować do lodówki na całą noc odpowiedniej wielkości foremka wyłożona papierem do pieczenia, ułożyć udka, dodać nieobrane w całości ząbki czosnku, po upieczeniu czosnek przetrzeć przez sitko, jest pyszne smarowidełko np do tostów czy pieczywa piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dól, udka piec z 45 minut, gdy zaczną sie rumienić to kilka razy łyżką polać wodą udka następnie na termoobiegu w 160 C piec 10 minut, odparuje nadmiar wody i skórka się przyrumieni mocniej