Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie danie - pieczone, wiec z minimalna iloscia tluszczu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4358
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11839
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6755
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4358
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11839
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6755
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Składniki
Cukinie scieramy na tarce z duzymi oczkami, cebule drobno siekamy, dodajemy jajka, pokruszony ser feta, bulke tarta, posiekana bazylie i przyprawy (ostroznie z sola - feta jest juz slona) Wszystko dokladnie mieszamy i formujemy placki, ukladamy je na blasze wylozonej lekko natluszczonym papierem do pieczenia. Piecyk nagrzewamy do 220°C, pieczemy placki ok. 12 minut, przekladamy na druga strone i pieczemy nastepne 12 minut.
Doskonale smakuja z surówka lub dipem, np. ziolowym.