Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone plastry schabu z warzywami

Pieczone plastry schabu z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 2253

Dodano:

Odsłon: 5890

Pieczone plastry schabu z warzywami to idealna propozycja na obiad.

Składniki

  • 1 kg schabu,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 żółta papryka,
  • 1 mała cukinia,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyzeczka ostrej papryki,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżeczka bazylii,
  • 1 łyżeczka oregano,
  • około 4-5 łyżek oleju.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone plastry schabu z warzywami

Przygotowanie

  1. Schab kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pozostałe warzywa kroimy w większą kostkę.
    Przyprawy mieszamy z olejem. Łączymy mieszankę z mięsem i warzywami. Dokładnie mieszamy.

    Wykładamy na blaszkę piekarnikową. Pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń