Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste podudzia kurczaka. Doskonale smakują z sałatkami.
Pyszne 'pałeczki' w mieszance papryki słodkiej i chili :) U mnie w towarzyst...
Odsłon: 2417
Jakoś mamy ogromny sentyment do fasoli w sosie pomidorowym. Zawsze kojarzy na...
Odsłon: 1512
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 610
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 610
Składniki
Podudzia umyć, osuszyć, oprószyć z każdej strony wybraną przyprawą oraz sproszkowaną papryką i rozłożyć na blasze do pieczenia. Nie ma potrzeby natłuszczania blachy, ponieważ w trakcie pieczenia z podudzi wycieknie tłuszcz.
Wstawić blachę do piekarnika rozgrzanego do temperatury około 170 stopni Celsjusza i piec przez około 30 minut z włączoną dolną grzałką i termoobiegiem.
Po tym czasie podudzia przewrócić na drugą stronę i piec w taki sam sposób przez kolejne 30 minut.
Następnie wyłączyć termoobieg, pozostawić włączoną grzałkę dolną, włączyć dodatkowo grzałkę górną i zwiększyć temperaturę do około 230 stopni Celsjusza.
Piec przez około 20 minut, co jakiś czas polewając mięso tłuszczem, który wypłynął z kurczaka.
Mięso w trakcie końcowych 20 minut przewrócić na drugą stronę, aby skórka równomiernie się zrumieniła.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Obiad bez mięsa
Dania główne
Chaczapuri
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Obiad bez mięsa
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 907
Chaczapuri
nie przepadam za jajkami wiec postanowiłam zrobić dla siebie chaczapuri z pie...
Odsłon: 164