Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste podudzia kurczaka. Doskonale smakują z sałatkami.
Podudzia umyć, osuszyć, oprószyć z każdej strony wybraną przyprawą oraz sproszkowaną papryką i rozłożyć na blasze do pieczenia. Nie ma potrzeby natłuszczania blachy, ponieważ w trakcie pieczenia z podudzi wycieknie tłuszcz.
Wstawić blachę do piekarnika rozgrzanego do temperatury około 170 stopni Celsjusza i piec przez około 30 minut z włączoną dolną grzałką i termoobiegiem.
Po tym czasie podudzia przewrócić na drugą stronę i piec w taki sam sposób przez kolejne 30 minut.
Następnie wyłączyć termoobieg, pozostawić włączoną grzałkę dolną, włączyć dodatkowo grzałkę górną i zwiększyć temperaturę do około 230 stopni Celsjusza.
Piec przez około 20 minut, co jakiś czas polewając mięso tłuszczem, który wypłynął z kurczaka.
Mięso w trakcie końcowych 20 minut przewrócić na drugą stronę, aby skórka równomiernie się zrumieniła.
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2742
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 56
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 60
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2742
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 56
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 60
Składniki
Podudzia umyć, osuszyć, oprószyć z każdej strony wybraną przyprawą oraz sproszkowaną papryką i rozłożyć na blasze do pieczenia. Nie ma potrzeby natłuszczania blachy, ponieważ w trakcie pieczenia z podudzi wycieknie tłuszcz.
Wstawić blachę do piekarnika rozgrzanego do temperatury około 170 stopni Celsjusza i piec przez około 30 minut z włączoną dolną grzałką i termoobiegiem.
Po tym czasie podudzia przewrócić na drugą stronę i piec w taki sam sposób przez kolejne 30 minut.
Następnie wyłączyć termoobieg, pozostawić włączoną grzałkę dolną, włączyć dodatkowo grzałkę górną i zwiększyć temperaturę do około 230 stopni Celsjusza.
Piec przez około 20 minut, co jakiś czas polewając mięso tłuszczem, który wypłynął z kurczaka.
Mięso w trakcie końcowych 20 minut przewrócić na drugą stronę, aby skórka równomiernie się zrumieniła.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Dania główne
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Dania główne
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Polecam, pyszne. Mięso dobrze smakuje z fasolką szparagową, suszonymi pomidor...
Odsłon: 106
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 126