Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek cydru do pieczonych mięs sprawia, że mięso staje się bardziej soczyste i kruche, Polecam ten sposób.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 74
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 40
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9869
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 72
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 30
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 136
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 74
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 40
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9869
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 72
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 30
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 136
Składniki
Przyprawy wymieszać z olejem , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i natrzeć mięso. Przełożyć do mocnego woreczka foliowego i umieścić na noc w lodówce by przeszło aromatem przypraw. Następnego dnia wyjąć z woreczka i zrumienić na oleju z obu stron.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem. Dodać masło, cydr, mus jabłkowy oraz pokrojone, namoczone wcześniej grzyby. Piec pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni. W trakcie pieczenia, polewać mięso wytworzonym sosem.