Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek cydru do pieczonych mięs sprawia, że mięso staje się bardziej soczyste i kruche, Polecam ten sposób.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 791
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8150
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13020
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 365
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2230
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 791
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8150
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13020
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 365
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2230
Składniki
Przyprawy wymieszać z olejem , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i natrzeć mięso. Przełożyć do mocnego woreczka foliowego i umieścić na noc w lodówce by przeszło aromatem przypraw. Następnego dnia wyjąć z woreczka i zrumienić na oleju z obu stron.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem. Dodać masło, cydr, mus jabłkowy oraz pokrojone, namoczone wcześniej grzyby. Piec pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni. W trakcie pieczenia, polewać mięso wytworzonym sosem.