Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek cydru do pieczonych mięs sprawia, że mięso staje się bardziej soczyste i kruche, Polecam ten sposób.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8456
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6852
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4681
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327271
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8456
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6852
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4681
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327271
Składniki
Przyprawy wymieszać z olejem , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i natrzeć mięso. Przełożyć do mocnego woreczka foliowego i umieścić na noc w lodówce by przeszło aromatem przypraw. Następnego dnia wyjąć z woreczka i zrumienić na oleju z obu stron.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem. Dodać masło, cydr, mus jabłkowy oraz pokrojone, namoczone wcześniej grzyby. Piec pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni. W trakcie pieczenia, polewać mięso wytworzonym sosem.