Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek cydru do pieczonych mięs sprawia, że mięso staje się bardziej soczyste i kruche, Polecam ten sposób.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2722
Polecam.
Odsłon: 1274
Polecam.
Odsłon: 384
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 123
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2722
Polecam.
Odsłon: 1274
Polecam.
Odsłon: 384
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 123
Składniki
Przyprawy wymieszać z olejem , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i natrzeć mięso. Przełożyć do mocnego woreczka foliowego i umieścić na noc w lodówce by przeszło aromatem przypraw. Następnego dnia wyjąć z woreczka i zrumienić na oleju z obu stron.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem. Dodać masło, cydr, mus jabłkowy oraz pokrojone, namoczone wcześniej grzyby. Piec pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni. W trakcie pieczenia, polewać mięso wytworzonym sosem.