Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek cydru do pieczonych mięs sprawia, że mięso staje się bardziej soczyste i kruche, Polecam ten sposób.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 41
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 155
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 152
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 41
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 155
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 152
Składniki
Przyprawy wymieszać z olejem , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i natrzeć mięso. Przełożyć do mocnego woreczka foliowego i umieścić na noc w lodówce by przeszło aromatem przypraw. Następnego dnia wyjąć z woreczka i zrumienić na oleju z obu stron.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem. Dodać masło, cydr, mus jabłkowy oraz pokrojone, namoczone wcześniej grzyby. Piec pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni. W trakcie pieczenia, polewać mięso wytworzonym sosem.