Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone, smaczne mięso, szybkie przygotowanie, a potem tylko czekać, aż się upiecze. :)
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 1216
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17772
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1966
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5901
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 1216
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17772
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1966
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5901
Składniki
Polędwiczki umyć i osuszyć. Mieliśmy dwie długie, więc zostały przecięte na pół. Posmarować je olejem z pestek winogron.
Ziarenka ziela angielskiego stłuc w moździerzu, liście laurowe pokruszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą i otoczyć w nich polędwiczki.
Polędwiczki ułożyć w naczyniu do zapiekania i podlać 1 szklanką wody. naczynie przykryć (może być folia aluminiowa).
Piec ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni.
Smacznego.