Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i szybkie roladki z nietypowym nadzieniem.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Składniki
Parówki pokroić w plasterki, dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki, doprawić suszonymi pomidorami i podsmażyć na maśle, po czym ostudzić
Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą, pieprzem . Rozbić tłuczkiem, Na gotowe kotlety położyć porcję nadzienia, posypać mozzarellą, zwinąć w roladkę, owinąć plastrami boczku i posypać papryką wędzoną. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć gotowe roladki , nakryć folią aluminiową i piec około 60 minut, przed końcem pieczenia zdjąć folię i zarumienić. Podawać do obiadu z ryżem i dowolną surówką. SMACZNEGO.