Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na skrzydełka w cytrynowej marynacie! Skrzydełka świetnie sprawdzą się jako potrawa z piekarnika lub, w sezonie, z grilla. To dobry pomysł na ciepłe danie podane podczas imprezy.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Oczyść skrzydełka. Przekrój je w miejscu łączenia.
Przygotuj marynatę. Do skrzydełek dodaj oliwę, sok z cytryny, kmin rzymski, miód, czosnek oraz sól. Dokładnie wymieszaj. Odstaw pod przykryciem do lodówki przynajmniej na godzinę lub na całą noc.
Blaszkę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż skrzydełka na kratce i piecz w piekarniku przed 40-50 minut w temperaturze 180oC z termoobiegiem lub 200oC w funkcji góra dół. Obróć skrzydełka w połowie czasu pieczenia.
Smacznego!