Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne skrzydełka z kurczaka pieczone w pysznej marynacie z dodatkiem coli, musztardy, miodu itp :) Takie skrzydełka są pokryte pyszną glazurą, są miękkie i każdemu bardzo smakują.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 929
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 929
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy, ucinamy końcówki i dajemy do miski.
Do drugiej miski dajemy czosnek przepuszczony przez praskę, drobno posiekaną cebulę, musztardę, ketchup,miód,colę oraz przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy.
Powstałą marynatą oblewamy skrzydełka, pokrywając je dokładnie.
Miskę ze skrzydełkami przykrywamy np folią aluminiową i odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc, ale minimum na 2 godzinki. Po tym czasie skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym (polewamy resztą marynaty) i pieczemy na złoty kolor w temp 190 stopni-bez przykrycia.