Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby nic szczególnego a jednak ich smak to smak mięsa i chrupiąca skórka. Tak je robiła moja mama w czasach kiedy nie było tylu różnych przypraw.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 849
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9653
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 849
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9653
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Składniki
Udka myjemy i czyścimy z ewentualnych piór :-)) Czosnek przeciskamy przez praskę i ugniatamy razem z solą na papkę. Dzielimy na siedem części. Każde udko nacieramy z obu stron naszą papką a następnie posypujemy papryką. Układamy w naczyniu przykrywamy folią i zostawiamy w lodówce np: na 4godziny. Po tym czasie wkładamy je do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 180 - 190 stopni pieczemy około godzinki.