Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby nic szczególnego a jednak ich smak to smak mięsa i chrupiąca skórka. Tak je robiła moja mama w czasach kiedy nie było tylu różnych przypraw.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7510
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2475
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7510
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2475
Składniki
Udka myjemy i czyścimy z ewentualnych piór :-)) Czosnek przeciskamy przez praskę i ugniatamy razem z solą na papkę. Dzielimy na siedem części. Każde udko nacieramy z obu stron naszą papką a następnie posypujemy papryką. Układamy w naczyniu przykrywamy folią i zostawiamy w lodówce np: na 4godziny. Po tym czasie wkładamy je do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 180 - 190 stopni pieczemy około godzinki.