Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone udka.

Pieczone udka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 207 Ocena: 856

Dodano:

Odsłon: 188

Obiadek z kuraka swojskiego, o wiele lepszy smak niż z kupnego.

Składniki

  • 2,5 kg ćwiartek z kurczaka,
  • 2 łyżki przyprawy do mięsa,
  • 2 czubate łyżki papryki słodkiej w proszku,
  • 1 łyżka pieprzu cytrynowego,
  • 1 łyżka majeranku.
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Swojskiego kurczaka podzielić na części.

  2. Swojskiego kurczaka podzielić na części.

  3. Obsypać przyprawami. Dokładnie wmasować w mięso aby wszystkie przyprawy w nie wchłonęły.

  4. Przełożyć do blaszki od piekarnika.

  5. Ustawić piekarnik na 180 minut i piec przez 2 godziny co jakiś czas przekręcając, następnie piekarnik nastawić na 220 stopni przykryć folią aluminiową i nadal piec do miękkości i za rumienienia, przekręcając co jakiś czas mięso, 15 minut przed końcem mięso oblewać tłuszczem z kurczaka.

  6. Podałam z ziemniakami i ogórek kiszony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń