Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadek z kuraka swojskiego, o wiele lepszy smak niż z kupnego.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11175
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6416
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13408
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11175
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6416
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13408
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5173
Składniki
Swojskiego kurczaka podzielić na części.
Swojskiego kurczaka podzielić na części.
Obsypać przyprawami. Dokładnie wmasować w mięso aby wszystkie przyprawy w nie wchłonęły.
Przełożyć do blaszki od piekarnika.
Ustawić piekarnik na 180 minut i piec przez 2 godziny co jakiś czas przekręcając, następnie piekarnik nastawić na 220 stopni przykryć folią aluminiową i nadal piec do miękkości i za rumienienia, przekręcając co jakiś czas mięso, 15 minut przed końcem mięso oblewać tłuszczem z kurczaka.
Podałam z ziemniakami i ogórek kiszony.