Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadek z kuraka swojskiego, o wiele lepszy smak niż z kupnego.
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 56
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 831
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 56
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 831
Składniki
Swojskiego kurczaka podzielić na części.
Swojskiego kurczaka podzielić na części.
Obsypać przyprawami. Dokładnie wmasować w mięso aby wszystkie przyprawy w nie wchłonęły.
Przełożyć do blaszki od piekarnika.
Ustawić piekarnik na 180 minut i piec przez 2 godziny co jakiś czas przekręcając, następnie piekarnik nastawić na 220 stopni przykryć folią aluminiową i nadal piec do miękkości i za rumienienia, przekręcając co jakiś czas mięso, 15 minut przed końcem mięso oblewać tłuszczem z kurczaka.
Podałam z ziemniakami i ogórek kiszony.