Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas na pewno lubi udka z kurczaka. Można je przygotować na wiele sposobów. Ja dzisiaj podaję mój przepis na udka które są kruche a skorka chrupka . Przygotowałam je na spotkanie z przyjaciółmi, podałam je na korytku z drewna razem z innymi gatunkami mięs. Wcześniej zrobiłam zdjęcie na półmisku. Polecam
blaszka, słoik, ręcznik papierowy, miska,
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 24571
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1983
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 24571
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1983
Składniki
Udka kurczaka oczyścić z błonek i tłuszczyku , umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do słoika wlać olej i dodać wszystkie przyprawy. Słoik zakręcić i dobrze wstrząsnąć kilka razy aby składniki się połączyły. Tak przygotowaną marynatą natrzeć udka z każdej strony i odłożyć na 2 godzinki w chłodne miejsce. Po tym czasie udka włożyć na blaszkę wysmarowaną olejem , jeszcze delikatnie oprószyć sola i włożyć do nagrzanego piekarnika . Piec w 180 stopniach do miękkości ( ja piekłam pond godzinę ) i ładnego przyrumienienia. Smacznego.
Udka podane na korytku.