Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas na pewno lubi udka z kurczaka. Można je przygotować na wiele sposobów. Ja dzisiaj podaję mój przepis na udka które są kruche a skorka chrupka . Przygotowałam je na spotkanie z przyjaciółmi, podałam je na korytku z drewna razem z innymi gatunkami mięs. Wcześniej zrobiłam zdjęcie na półmisku. Polecam
blaszka, słoik, ręcznik papierowy, miska,
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7661
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 88
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258372
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7661
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 88
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258372
Składniki
Udka kurczaka oczyścić z błonek i tłuszczyku , umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do słoika wlać olej i dodać wszystkie przyprawy. Słoik zakręcić i dobrze wstrząsnąć kilka razy aby składniki się połączyły. Tak przygotowaną marynatą natrzeć udka z każdej strony i odłożyć na 2 godzinki w chłodne miejsce. Po tym czasie udka włożyć na blaszkę wysmarowaną olejem , jeszcze delikatnie oprószyć sola i włożyć do nagrzanego piekarnika . Piec w 180 stopniach do miękkości ( ja piekłam pond godzinę ) i ładnego przyrumienienia. Smacznego.
Udka podane na korytku.