Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdradzam Wam sposób na przygotowanie faszerowanych udek. Mięso drobiowe jest najbardziej popularne, ponieważ jest delikatne i świetnie komponuje się z wieloma składnikami, które kuszą nie tylko wyjątkowym aromatem, ale i smakiem.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9932
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8918
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6331
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9932
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8918
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6331
Składniki
1. Udka myję, osuszam, usuwam kości ostrym nożem odcinam mięso od kości, zaczynając od szerszej części mięsa. Mięso doprawiam przyprawą gyros oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroje i smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu grzybami faszeruję udka, zwijam mięso tak żeby farsz znajdował się w środku.
4. Udka układam w rękawie do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
5. Do grzybów, które nam zostały dodaję koncentrat pomidorowy oraz musztardę, chwilkę smażę i układam na dnie naczynia. 6. Na pieczarkach układam upieczone udka.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego.