Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z chrupiącymi plastrami ziemniaków , pieczone razem w piekarniku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10323
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2956
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2048
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 786
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10323
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2956
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2048
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 786
Składniki
Udka gotujemy 30 min , ja zrobiłam na nich rosół , można tak samo postąpić w przypadku innej zupy. Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry i gotujemy ok. 10 minut w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w plastry. Następnie podgotowane ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego solimy, pieprzymy, dodajemy przyprawę do kurczaka , pokrojoną w plastry cebulę i dwie łyżki majonezu oraz łyżkę oliwy z oliwek, wszystko delikatnie ze sobą mieszamy . Dodajemy nasze udka, układamy je tak, by w miarę możliwości ziemniaki nie były schowane. Do nagrzanego do 180 stopni piekarnika przekładamy naczynie i zapiekamy 45 min z funkcją góra - dół. Ostatnie 15 minut możemy piec z funkcją termoobiegu, wtedy potrawa będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Smacznego :)