Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z chrupiącymi plastrami ziemniaków , pieczone razem w piekarniku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1600
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1409
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1428
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1600
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1409
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1428
Składniki
Udka gotujemy 30 min , ja zrobiłam na nich rosół , można tak samo postąpić w przypadku innej zupy. Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry i gotujemy ok. 10 minut w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w plastry. Następnie podgotowane ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego solimy, pieprzymy, dodajemy przyprawę do kurczaka , pokrojoną w plastry cebulę i dwie łyżki majonezu oraz łyżkę oliwy z oliwek, wszystko delikatnie ze sobą mieszamy . Dodajemy nasze udka, układamy je tak, by w miarę możliwości ziemniaki nie były schowane. Do nagrzanego do 180 stopni piekarnika przekładamy naczynie i zapiekamy 45 min z funkcją góra - dół. Ostatnie 15 minut możemy piec z funkcją termoobiegu, wtedy potrawa będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Smacznego :)