Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z chrupiącymi plastrami ziemniaków , pieczone razem w piekarniku.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1873
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1188
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2287
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1873
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1188
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2287
Składniki
Udka gotujemy 30 min , ja zrobiłam na nich rosół , można tak samo postąpić w przypadku innej zupy. Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry i gotujemy ok. 10 minut w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w plastry. Następnie podgotowane ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego solimy, pieprzymy, dodajemy przyprawę do kurczaka , pokrojoną w plastry cebulę i dwie łyżki majonezu oraz łyżkę oliwy z oliwek, wszystko delikatnie ze sobą mieszamy . Dodajemy nasze udka, układamy je tak, by w miarę możliwości ziemniaki nie były schowane. Do nagrzanego do 180 stopni piekarnika przekładamy naczynie i zapiekamy 45 min z funkcją góra - dół. Ostatnie 15 minut możemy piec z funkcją termoobiegu, wtedy potrawa będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Smacznego :)