Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu na przygotowanie obiadu, szukasz szybkiego w przygotowaniu przepisu, mam coś dla Ciebie. Faszerowane udka kurczaka brzoskwiniami, a to wszystko zapiekane z ziemniakami. Danie idealne na niedzielny obiad.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 69
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 69
Składniki
1. Mięso z udek delikatnie rozbijam. 2. Do naczynia wsypuję sól, bazylię, 1 łyżeczkę papryki słodkiej, ½ łyżeczki czosnku, wlewam jedną łyżkę oliwy z oliwek, mieszam. Marynatą za pomocą pędzelka smaruję mięso z obu stron.
3. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, po łyżce żółtego sera układam na każdym kawałku mięsa, następnie kroję w paski brzoskwinie i również układam na każdym kawałku mięsa.
4. Mięso zwijam roladki. 5. Ziemniaki obieram, myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki, przekładam do miski, wsypuję pozostałą paprykę słodką, czosnek, sól, wlewam oliwę z oliwek, dokładnie mieszam. 6. Ziemniaki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Na ziemniakach układam roladki z udek i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°.
8. Danie gotowe, podaję z surówką. 9. Smacznego.