Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu na przygotowanie obiadu, szukasz szybkiego w przygotowaniu przepisu, mam coś dla Ciebie. Faszerowane udka kurczaka brzoskwiniami, a to wszystko zapiekane z ziemniakami. Danie idealne na niedzielny obiad.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 72
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1139
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 265
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 72
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1139
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 265
Składniki
1. Mięso z udek delikatnie rozbijam. 2. Do naczynia wsypuję sól, bazylię, 1 łyżeczkę papryki słodkiej, ½ łyżeczki czosnku, wlewam jedną łyżkę oliwy z oliwek, mieszam. Marynatą za pomocą pędzelka smaruję mięso z obu stron.
3. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, po łyżce żółtego sera układam na każdym kawałku mięsa, następnie kroję w paski brzoskwinie i również układam na każdym kawałku mięsa.
4. Mięso zwijam roladki. 5. Ziemniaki obieram, myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki, przekładam do miski, wsypuję pozostałą paprykę słodką, czosnek, sól, wlewam oliwę z oliwek, dokładnie mieszam. 6. Ziemniaki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Na ziemniakach układam roladki z udek i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°.
8. Danie gotowe, podaję z surówką. 9. Smacznego.