Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, bardzo smaczne pieczone warkocze wieprzowe z ziemniakami, sałatą i ostrymi papryczkami czereśniowymi. Polecam.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 62
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 54
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 62
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 54
Składniki
Schab myjemy osuszamy papierowymi ręczniczkami, tniemy wzdłuż na połowę i te połówki też tniemy wzdłuż na połowy. Każdy kawałek mięsa nacinamy na 3 kawałki z jednej strony nie docinamy do końca, tak żeby było można zapleść warkocz. Zaplatamy z każdego kawałka warkocz. Końcówki warkocza przewlekamy nicią i związujemy.
Każdy warkocz posypujemy solą i przyprawą do mięsa. Ziemniaki obrane, pieczarki, wymyte także posypujemy przyprawą do mięsa.
Warkocze układamy w formie do pieczenia, na około układamy ziemniaki i pieczarki na przemian. Na wierzch układamy pokrojoną kostkę smalcu na cztery części.
Formę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w 180 stopniach Celsjusza. Po 30 minutach pieczenia polewamy tłuszczem ziemniaki i warkocze.
Upieczone warkocze z ziemniakami i pieczarkami wykładamy na talerze, podajemy z warzywną sałatką ze słoja i ostrymi papryczkami.
Smacznego!!!