Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam to danie, ponieważ może być daniem samodzielny lub być pysznym dodatkiem do mięs.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31299
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14484
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31299
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14484
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w grube kawałki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem. Chcąc mieć super danie musimy pamiętać, że wymienione warzywa stają się miękkie w różnym czasie. Zaczynamy piecz od buraków, ponieważ to one najdłużej stają się miękkie więc jak już popieczemy buraki 15-20 minut dokładamy bataty, dynię i cebulę.
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki doprawiamy ziołami. Jabłka dokładamy na samy końcu około 20 minut do końca pieczenia
Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą posypujemy ziołami i dodajemy świeżą bazylię . Nagrzewamy piekarnik na 200 st C i pieczemy wg opisanej kolejności na końcu dokładając jabłka. Całość pieczemy około 1 godziny lub 1,5 .
A potem to już tylko smacznego.