Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam to danie, ponieważ może być daniem samodzielny lub być pysznym dodatkiem do mięs.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4429
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4429
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w grube kawałki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem. Chcąc mieć super danie musimy pamiętać, że wymienione warzywa stają się miękkie w różnym czasie. Zaczynamy piecz od buraków, ponieważ to one najdłużej stają się miękkie więc jak już popieczemy buraki 15-20 minut dokładamy bataty, dynię i cebulę.
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki doprawiamy ziołami. Jabłka dokładamy na samy końcu około 20 minut do końca pieczenia
Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą posypujemy ziołami i dodajemy świeżą bazylię . Nagrzewamy piekarnik na 200 st C i pieczemy wg opisanej kolejności na końcu dokładając jabłka. Całość pieczemy około 1 godziny lub 1,5 .
A potem to już tylko smacznego.