Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam to danie, ponieważ może być daniem samodzielny lub być pysznym dodatkiem do mięs.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w grube kawałki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem. Chcąc mieć super danie musimy pamiętać, że wymienione warzywa stają się miękkie w różnym czasie. Zaczynamy piecz od buraków, ponieważ to one najdłużej stają się miękkie więc jak już popieczemy buraki 15-20 minut dokładamy bataty, dynię i cebulę.
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki doprawiamy ziołami. Jabłka dokładamy na samy końcu około 20 minut do końca pieczenia
Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą posypujemy ziołami i dodajemy świeżą bazylię . Nagrzewamy piekarnik na 200 st C i pieczemy wg opisanej kolejności na końcu dokładając jabłka. Całość pieczemy około 1 godziny lub 1,5 .
A potem to już tylko smacznego.