Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone żeberka

Pieczone żeberka

Autor:

Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 2133

Dodano:

Odsłon: 4324

Żeberka upieczone z dodatkiem suszonych pomidorów są niezwykle aromatyczne i smaczne. Polecam:)

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 10 dkg suszonch pomidorów
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone żeberka

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy i kroimy na mniejsze porcje. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i posypujemy słodką papryką, solą i pieprzem. Następnie do mięsa dodajemy pokrojoną w pióra cebulę, posiekany czosnek i pomidory. Całość podlewamy niewielką porcją oleju i dokładnie rozprowadzamy przyprawy po całym mięsie. Przykrywamy naczynie i odkładamy do lodówki na parę godzin. Po tym czasie naczynie przekładamy do piekarnika i pieczemy ok. 1,5 h.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń