Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tam u was dziś przy sobocie na obiadek ? Ja dziś lepiej się czuję to przygotowałam żeberka mostki w przyprawach pieczone, może to nie są porządne żeberka ale my je lubimy tym bardziej że naprawdę na nich jest bardzo dużo mięsa
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Na początek podzielić żeberka mostkowe na potrzebne nam porcje, następnie wymoczyć i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego lub na durszlaku, przygotowane żeberka obsypać przyprawami i wlać olej. Dokładnie za pomocą rąk wmasować przyprawy w mięso od żeberek i pozostawić na 10 minut aby mięso przeszło zapachem przypraw
Po odstaniu żeberek w przyprawach przełożyć je do naczynia żaroodpornego i wstawić do zimnego piekarnika, ustawić go na 220 stopni i piec 1 godzinę i 25 minut co jakiś czas obracając żeberka na drugą stronę w trakcie pieczenia podlać żeberka przegotowaną zimną wodą. Po wyznaczonym czasie pieczenia ( choć jest to zależne od piekarnika ) żeberka są mięciutkie
Upieczone delikatne i kruche żeberka podałam z młodymi ziemniakami polanymi odrobiną tłuszczu z mięsa oraz surówką z cebuli. ogórka i pomidora. Żeberka wyszły tak smaczne że zniknęły w mgnieniu oka