Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2329 Ocena: 51787
Dodano: 27.04.2017
Odsłon: 10036
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Od jakiegoś czasu do potraw dodajemy nasiona kopru włoskiego, który nadaje potrawom przyjemnego, anyżowego aromatu. Żeberka w połączeniu z nasionami fenkułu są niesamowicie smaczne, połączenie miodu i sosu sojowego sprawdza się zawsze.
Koper włoski, sól, paprykę, pieprz i czosnek, rozcieramy w moździerzu.
Miód, olej i sos sojowy łączymy, dodajemy papkę z moździerza, składniki dokładnie łączymy.
Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki.
Mięso marynujemy przez noc w marynacie.
Pieczemy w 180°C przez 45 min, co jakiś czas obracając.
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

BEATA1978 03 maja 2017Zgłoś do usunięcia
Żeberka palce lizać :) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 30 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
ależ aromatycznie i przesmacznie :-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 28 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
ależ wspaniałe,wszystkie bym zjadła ...superrr..:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 28 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
moje smaki, koper włoski bomba od jakiegoś czasu również często po niego sięgam, spróbuj naparu z nasion fenkułu super na trawienie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 28 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
jeju ! nawet na śniadanie bym wrąbała :DD Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz