Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone żeberka w aromatycznej marynacie

Pieczone żeberka w aromatycznej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2190 Ocena: 48583

Dodano:

Odsłon: 9003

Od jakiegoś czasu do potraw dodajemy nasiona kopru włoskiego, który nadaje potrawom przyjemnego, anyżowego aromatu. Żeberka w połączeniu z nasionami fenkułu są niesamowicie smaczne, połączenie miodu i sosu sojowego sprawdza się zawsze.

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 łyżka kopru włoskiego
  • 1 łyżka soli morskiej
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżeczka kolorowego pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu spadziowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 50 ml oleju rzepakowego
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Od jakiegoś czasu do potraw dodajemy nasiona kopru włoskiego, który nadaje potrawom przyjemnego, anyżowego aromatu. Żeberka w połączeniu z nasionami fenkułu są niesamowicie smaczne, połączenie miodu i sosu sojowego sprawdza się zawsze.

    Koper włoski, sól, paprykę, pieprz i czosnek, rozcieramy w moździerzu.
    Miód, olej i sos sojowy łączymy, dodajemy papkę z moździerza, składniki dokładnie łączymy.
    Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki.
    Mięso marynujemy przez noc w marynacie.
    Pieczemy w 180°C przez 45 min, co jakiś czas obracając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 28 kwietnia 2017 ależ wspaniałe,wszystkie bym zjadła ...superrr..:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 28 kwietnia 2017 moje smaki, koper włoski bomba od jakiegoś czasu również często po niego sięgam, spróbuj naparu z nasion fenkułu super na trawienie :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń