Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone żeberka w białym winie.

Pieczone żeberka w białym winie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 844 Ocena: 16613

Dodano:

Odsłon: 268

Mięso rozpływa się w ustach,aromat pieczonych żeberek roznosił się po całym domu.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • 1 kg żeberek ( paski)
  • 1,5 łyżki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • sok z 1/2 cytryny
  • pieprz i sól po 1/2 łyżeczki
  • 1 szkl.białe półwytrawne wino
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sos chili słodki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone żeberka w białym winie.

Przygotowanie

  1. Umyte żeberka poporcjować i zaprawić w naczyniu żaroodpornym,przyprawami ,solą,pieprzem,czosnkiem posiekanym,sokiem z cytryny i winem.

    Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec ponad godz.w między czasie je obracać.
    Jeśli wino wyparowało można dodać szklankę lub zamiast wina dać wodę.






    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń