Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny kombinowany obiad. Miałam 2 kawałki baraniny i udko z kaczki, które w wersji solo nie byłyby wystarczające na 2 porcje, więc połączyłam i upiekłam w minimalnej ilości przypraw, która dostarczyła dużej satysfakcji smakowej. Pod koniec pieczenia dodałam ziemniaki oraz warzywa gotowane poprzedniego dnia i kilka szalotek. Szczególnie baranina była mięciutka i smaczna.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17221
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7564
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17221
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7564
Składniki
Pomidora zalewamy wrzątkiem. W tym czasie przyprawiamy mięso: łączymy chińskie 5 przypraw z piri piri i mieszamy dokładnie. Obieramy czosnek i siekamy. Masujemy przyprawy po mieście, a następnie dodajemy czosnek.
Pomidora wyjętego z wody obieramy ze skórki i miksujemy na jednolitą masę. Polewamy po mięsie, a następnie dodajemy trochę wody na blachę lub naczynie do pieczenia. Można podlać udko kacze wodą podczas pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach Celsjusza pół godziny na jednej stronie i pół godziny na drugiej. Podajemy z ziemniakami i warzywami.