Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny kombinowany obiad. Miałam 2 kawałki baraniny i udko z kaczki, które w wersji solo nie byłyby wystarczające na 2 porcje, więc połączyłam i upiekłam w minimalnej ilości przypraw, która dostarczyła dużej satysfakcji smakowej. Pod koniec pieczenia dodałam ziemniaki oraz warzywa gotowane poprzedniego dnia i kilka szalotek. Szczególnie baranina była mięciutka i smaczna.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24866
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24866
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Składniki
Pomidora zalewamy wrzątkiem. W tym czasie przyprawiamy mięso: łączymy chińskie 5 przypraw z piri piri i mieszamy dokładnie. Obieramy czosnek i siekamy. Masujemy przyprawy po mieście, a następnie dodajemy czosnek.
Pomidora wyjętego z wody obieramy ze skórki i miksujemy na jednolitą masę. Polewamy po mięsie, a następnie dodajemy trochę wody na blachę lub naczynie do pieczenia. Można podlać udko kacze wodą podczas pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach Celsjusza pół godziny na jednej stronie i pół godziny na drugiej. Podajemy z ziemniakami i warzywami.