Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny kombinowany obiad. Miałam 2 kawałki baraniny i udko z kaczki, które w wersji solo nie byłyby wystarczające na 2 porcje, więc połączyłam i upiekłam w minimalnej ilości przypraw, która dostarczyła dużej satysfakcji smakowej. Pod koniec pieczenia dodałam ziemniaki oraz warzywa gotowane poprzedniego dnia i kilka szalotek. Szczególnie baranina była mięciutka i smaczna.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35572
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1170
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35572
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1170
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
Składniki
Pomidora zalewamy wrzątkiem. W tym czasie przyprawiamy mięso: łączymy chińskie 5 przypraw z piri piri i mieszamy dokładnie. Obieramy czosnek i siekamy. Masujemy przyprawy po mieście, a następnie dodajemy czosnek.
Pomidora wyjętego z wody obieramy ze skórki i miksujemy na jednolitą masę. Polewamy po mięsie, a następnie dodajemy trochę wody na blachę lub naczynie do pieczenia. Można podlać udko kacze wodą podczas pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach Celsjusza pół godziny na jednej stronie i pół godziny na drugiej. Podajemy z ziemniakami i warzywami.