Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny kombinowany obiad. Miałam 2 kawałki baraniny i udko z kaczki, które w wersji solo nie byłyby wystarczające na 2 porcje, więc połączyłam i upiekłam w minimalnej ilości przypraw, która dostarczyła dużej satysfakcji smakowej. Pod koniec pieczenia dodałam ziemniaki oraz warzywa gotowane poprzedniego dnia i kilka szalotek. Szczególnie baranina była mięciutka i smaczna.
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 10
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1122
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1819
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 33
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 31
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 10
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1122
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1819
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 33
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 31
Składniki
Pomidora zalewamy wrzątkiem. W tym czasie przyprawiamy mięso: łączymy chińskie 5 przypraw z piri piri i mieszamy dokładnie. Obieramy czosnek i siekamy. Masujemy przyprawy po mieście, a następnie dodajemy czosnek.
Pomidora wyjętego z wody obieramy ze skórki i miksujemy na jednolitą masę. Polewamy po mięsie, a następnie dodajemy trochę wody na blachę lub naczynie do pieczenia. Można podlać udko kacze wodą podczas pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach Celsjusza pół godziny na jednej stronie i pół godziny na drugiej. Podajemy z ziemniakami i warzywami.