Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od czasu do czasu, lubię do obiadu upiec ziemniaki. Fajna alternatywa dla tych gotowanych. Mój syn uwielbia i to przeważnie on, daje ten pomysł :) Użyłam gotowej przyprawy do ziemniaków, ale możecie tu użyć swoich ulubionych przypraw.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić mniejsze kawałki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać przyprawą. Wymieszać, tak żeby wszystkie ziemniaki były otoczone przyprawą. Wierzch polać delikatnie olejem. Naczynie z ziemniakami wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec 1 godzinę i 15 minut. W trakcie pieczenia dwa, trzy razy przemieszać ziemniaki, tak żeby te z dołu znalazły się na górze. Polać też powstałym sosem. Czas pieczenia może się różnić. W zależności od tego, jak dużo jest ziemniaków i jak duże są kawałki.