Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję jedno z dań kuchni śląskiej czyli pieczone ziemniaki. Tak przygotowane ziemniaki mogą być lekko spieczone. Dobrze smakują z rybką lub śledzikiem. Tak przygotowane ziemniaki nie są tożsame z tzw. pieczonkami:)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę płuczemy.
Cebulę kroimy w piórka
Na dno garnka dajemy trochę oliwy by ziemniaki się nie przypaliły. Teraz przekładamy warstwami ziemniaki, cebulę, przesypujemy solą i pieprzem. Dodajemy liście laurowe. Na górę kładziemy natłuszczony papier śniadaniowy. Całość przykrywany pokrywką. Ziemniaki pieczemy około 15 - 20 minut aż będą miękkie.