Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję jedno z dań kuchni śląskiej czyli pieczone ziemniaki. Tak przygotowane ziemniaki mogą być lekko spieczone. Dobrze smakują z rybką lub śledzikiem. Tak przygotowane ziemniaki nie są tożsame z tzw. pieczonkami:)
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3111
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 733
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 248
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 209
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3111
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 733
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 248
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 209
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę płuczemy.
Cebulę kroimy w piórka
Na dno garnka dajemy trochę oliwy by ziemniaki się nie przypaliły. Teraz przekładamy warstwami ziemniaki, cebulę, przesypujemy solą i pieprzem. Dodajemy liście laurowe. Na górę kładziemy natłuszczony papier śniadaniowy. Całość przykrywany pokrywką. Ziemniaki pieczemy około 15 - 20 minut aż będą miękkie.