Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję jedno z dań kuchni śląskiej czyli pieczone ziemniaki. Tak przygotowane ziemniaki mogą być lekko spieczone. Dobrze smakują z rybką lub śledzikiem. Tak przygotowane ziemniaki nie są tożsame z tzw. pieczonkami:)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5915
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9000
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8299
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5689
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5915
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9000
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8299
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5689
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę płuczemy.
Cebulę kroimy w piórka
Na dno garnka dajemy trochę oliwy by ziemniaki się nie przypaliły. Teraz przekładamy warstwami ziemniaki, cebulę, przesypujemy solą i pieprzem. Dodajemy liście laurowe. Na górę kładziemy natłuszczony papier śniadaniowy. Całość przykrywany pokrywką. Ziemniaki pieczemy około 15 - 20 minut aż będą miękkie.