Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję jedno z dań kuchni śląskiej czyli pieczone ziemniaki. Tak przygotowane ziemniaki mogą być lekko spieczone. Dobrze smakują z rybką lub śledzikiem. Tak przygotowane ziemniaki nie są tożsame z tzw. pieczonkami:)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 913
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 913
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę płuczemy.
Cebulę kroimy w piórka
Na dno garnka dajemy trochę oliwy by ziemniaki się nie przypaliły. Teraz przekładamy warstwami ziemniaki, cebulę, przesypujemy solą i pieprzem. Dodajemy liście laurowe. Na górę kładziemy natłuszczony papier śniadaniowy. Całość przykrywany pokrywką. Ziemniaki pieczemy około 15 - 20 minut aż będą miękkie.