Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się gotowane ziemniaki, nie masz pomysłu na coś nowego, oto przepis dla Ciebie. Ziemniaki z aromatycznym boczkiem. Skuś się.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666378
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 158
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 737
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5838
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1007
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 276
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666378
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 158
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 737
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5838
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1007
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 276
Składniki
1. Ziemniaki obierasz, myjesz, kroisz wzdłuż na połówki, robisz łyżeczką otwór. Ziemianki układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczesz 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
2. Cebulę obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojony boczek oraz drobno pokrojone pieczarki. Doprawiasz solą oraz pieprzem. Grzyby przekładasz do naczynia, dodajesz ser żółty straty na tarce o dużych oczkach oraz ketchup.
3. Farszem napełniasz otwory każdego ziemniaka. 4. Ziemniaki zapiekasz 10 minut w piekarniku w 180 °C.
5. Gotowe. 6. Smacznego.