Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się gotowane ziemniaki, nie masz pomysłu na coś nowego, oto przepis dla Ciebie. Ziemniaki z aromatycznym boczkiem. Skuś się.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 655
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 655
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
1. Ziemniaki obierasz, myjesz, kroisz wzdłuż na połówki, robisz łyżeczką otwór. Ziemianki układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczesz 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
2. Cebulę obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojony boczek oraz drobno pokrojone pieczarki. Doprawiasz solą oraz pieprzem. Grzyby przekładasz do naczynia, dodajesz ser żółty straty na tarce o dużych oczkach oraz ketchup.
3. Farszem napełniasz otwory każdego ziemniaka. 4. Ziemniaki zapiekasz 10 minut w piekarniku w 180 °C.
5. Gotowe. 6. Smacznego.