Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie pieczonych ziemniaków bez odpowiedniej ilości boczku i kiełbasy - wersja wegetariańska:]
Ziemniaki, marchewkę, buraka czerwonego i cebulę obrać, opłukać i pokroić na kawałki. Odsączyć kukurydzę i pokroić pietruszkę.
Warzywa układać w rondlu warstwami, rozpoczynając od cienkiej warstwy ziemniaków, marchewki, buraka, cebuli. Tak przygotowaną warstwę posypujemy pietruszką i przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą.
Kończąc pierwszą warstwę, powtarzamy czynność, znów rozpoczynając od ziemniaków. Staramy się przełożyć warzywa w rondlu trzema warstwami.
Podlewamy ziemniaki olejem. Smażymy na małym ogniu przez około 40 minut.
Przepis dnia
Chrupiąca, złota skórka i jasne, miękkie wnętrze to podstawa dobrze upieczony...
Odsłon: 40596
Dziś proponuję jedno z dań kuchni śląskiej czyli pieczone ziemniaki. Tak przy...
Odsłon: 3369
Zapraszam Was na lekką i pyszną galaretkę z herbaty zielonej. Wykonanie banal...
Odsłon: 38
Proste, niezbyt pracochłonne, a jakie pyszne:)
Odsłon: 64
Zapraszam na delikatną w smaku kostkę wiosenne. Nadziana budyniem, kremówką o...
Odsłon: 119
Lekki i bez pieczenia, a do tego wykorzystujemy wodę od mleczka kokosowego z...
Odsłon: 56
Prościutkie,pyszne i mega kolorowe ciasto!
Odsłon: 29
Zapiekane naleśniki a la kebab to pyszny i syty pomysł na obiad. Naleśniki pr...
Odsłon: 126
Zapraszam Was na lekką i pyszną galaretkę z herbaty zielonej. Wykonanie banal...
Odsłon: 38
Proste, niezbyt pracochłonne, a jakie pyszne:)
Odsłon: 64
Zapraszam na delikatną w smaku kostkę wiosenne. Nadziana budyniem, kremówką o...
Odsłon: 119
Lekki i bez pieczenia, a do tego wykorzystujemy wodę od mleczka kokosowego z...
Odsłon: 56
Prościutkie,pyszne i mega kolorowe ciasto!
Odsłon: 29
Zapiekane naleśniki a la kebab to pyszny i syty pomysł na obiad. Naleśniki pr...
Odsłon: 126
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, buraka czerwonego i cebulę obrać, opłukać i pokroić na kawałki. Odsączyć kukurydzę i pokroić pietruszkę.
Warzywa układać w rondlu warstwami, rozpoczynając od cienkiej warstwy ziemniaków, marchewki, buraka, cebuli. Tak przygotowaną warstwę posypujemy pietruszką i przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą.
Kończąc pierwszą warstwę, powtarzamy czynność, znów rozpoczynając od ziemniaków. Staramy się przełożyć warzywa w rondlu trzema warstwami.
Podlewamy ziemniaki olejem. Smażymy na małym ogniu przez około 40 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szaszłyki z piekarnika
Dania główne
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Dania główne
Boczek w ketchupie pieczony w papilotach
Dania główne
Zapiekane naleśniki a la kebab
Szaszłyki z piekarnika
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innym...
Odsłon: 73
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 69