Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie pieczonych ziemniaków bez odpowiedniej ilości boczku i kiełbasy - wersja wegetariańska:]
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1081
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1053
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12981
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1081
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1053
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12981
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, buraka czerwonego i cebulę obrać, opłukać i pokroić na kawałki. Odsączyć kukurydzę i pokroić pietruszkę.
Warzywa układać w rondlu warstwami, rozpoczynając od cienkiej warstwy ziemniaków, marchewki, buraka, cebuli. Tak przygotowaną warstwę posypujemy pietruszką i przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą.
Kończąc pierwszą warstwę, powtarzamy czynność, znów rozpoczynając od ziemniaków. Staramy się przełożyć warzywa w rondlu trzema warstwami.
Podlewamy ziemniaki olejem. Smażymy na małym ogniu przez około 40 minut.