Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie pieczonych ziemniaków bez odpowiedniej ilości boczku i kiełbasy - wersja wegetariańska:]
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117912
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8318
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3092
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2034
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1500
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117912
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8318
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3092
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2034
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1500
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, buraka czerwonego i cebulę obrać, opłukać i pokroić na kawałki. Odsączyć kukurydzę i pokroić pietruszkę.
Warzywa układać w rondlu warstwami, rozpoczynając od cienkiej warstwy ziemniaków, marchewki, buraka, cebuli. Tak przygotowaną warstwę posypujemy pietruszką i przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą.
Kończąc pierwszą warstwę, powtarzamy czynność, znów rozpoczynając od ziemniaków. Staramy się przełożyć warzywa w rondlu trzema warstwami.
Podlewamy ziemniaki olejem. Smażymy na małym ogniu przez około 40 minut.