Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy niewielkim nakładzie pracy, a przy tym smacznie i zdrowo. Dlatego też pieczone ziemniaki z piekarnika często goszczą na naszym stole. Tym razem faszerujemy je grzybami w kremowym sosie serowym.
Nóż i deska do krojenia, łyżka, łyżeczka patelnia
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7847
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1022
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7847
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1022
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
Składniki
Ziemniaki nakłuwamy widelcem lub ostrym nożem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza. Pieczemy trochę ponad 1 godzinę w połowie pieczenia odwracając na drugą stronę.
W tym czasie przyrządzamy grzyby w kremowym sosie serowym.: na rozgrzany olej wrzucamy grzyby pokrojone w grube plastry. Kroimy w drobną kostkę chili, a grzyby smażymy aż sok się prawie wysmażyć. Dodajemy chili, czosnek, majeranek posiekany, doprawiamy pieprzem. Dodajemy pokruszony ser pleśniowy, potem śmietankę i po wymieszaniu ser żółty, znów mieszamy.
Po upieczeniu ziemniaki wyjmujemy z piekarnika. Kroimy na ukośny krzyż, dodajemy łyżeczkę masła, delikatnie dziobiemy.
Do środka ziemniaka wlewamy grzyby w kremowym sosie. Można podawać z warzywami lub surówką. Smacznego.