Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy niewielkim nakładzie pracy, a przy tym smacznie i zdrowo. Dlatego też pieczone ziemniaki z piekarnika często goszczą na naszym stole. Tym razem faszerujemy je grzybami w kremowym sosie serowym.
Nóż i deska do krojenia, łyżka, łyżeczka patelnia
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29230
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29230
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Składniki
Ziemniaki nakłuwamy widelcem lub ostrym nożem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza. Pieczemy trochę ponad 1 godzinę w połowie pieczenia odwracając na drugą stronę.
W tym czasie przyrządzamy grzyby w kremowym sosie serowym.: na rozgrzany olej wrzucamy grzyby pokrojone w grube plastry. Kroimy w drobną kostkę chili, a grzyby smażymy aż sok się prawie wysmażyć. Dodajemy chili, czosnek, majeranek posiekany, doprawiamy pieprzem. Dodajemy pokruszony ser pleśniowy, potem śmietankę i po wymieszaniu ser żółty, znów mieszamy.
Po upieczeniu ziemniaki wyjmujemy z piekarnika. Kroimy na ukośny krzyż, dodajemy łyżeczkę masła, delikatnie dziobiemy.
Do środka ziemniaka wlewamy grzyby w kremowym sosie. Można podawać z warzywami lub surówką. Smacznego.