Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone ziemniaki faszerowane tuńczykiem

Pieczone ziemniaki faszerowane tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 572

Dodano:

Odsłon: 2664

Pierwszy raz piekłam ziemniaki w łupinkach. I na pewno nie ostatni :)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone ziemniaki faszerowane tuńczykiem

Przygotowanie

  1. Ziemniaki szorujemy pod wodą. Suszymy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je olejem rzepakowym. Wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piekarnika i pieczemy około 40 minut.

  2. Tuńczyka odsączamy z wody, przekładamy do miski. Z fasoli odlewamy zalewę i przepłukujemy wodą, dodajemy do tuńczyka. Papryczkę drobno siekamy, przekładamy do ryby. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

  3. Upieczone ziemniaki nacinamy na krzyż, w zagłębieniu nakładamy porcję tuńczyka. Podajemy z ogórkami kiszonymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 lutego 2017 Nigdy nie próbowałam ziemniaków z tuńczykiem. Muszę spróbować:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 24 lutego 2013 jeszcze na górę po upieczeniu kleksik majonezu i posiekany szczypiorek i mamy cudo przekąskę :))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń