Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może i czasochłonne danie, ale roboty przy tym niewiele ;-)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23060
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1074
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104879
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23060
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1074
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104879
Składniki
ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy, układamy nieobrane na blaszce do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na około 1,5 godziny, po tym czasie sprawdzamy patyczkiem: jeżeli w środku są już miękkie, to wyciągamy i studzimy
boczek kroimy w kostkę i wysmażamy na patelni na chrupko
ostudzone ziemniaki kroimy wzdłuż na połówki, potem z każdej połówki dużą łyżką wydrążamy miąższ, pozostawiając ścianki o grubości kilku milimetrów, ziemniaki pozostawiamy na blaszce
połowę miąższu dokładnie rozgniatamy widelcem dodając do niego boczek, masło, starty ser, szczypiorek oraz sól i pieprz, tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy ziemniaki zostawiając na środku miejsce na jajko, na końcu wbijamy jajka
całość zapiekamy ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C (aż zetną się białka), no i gotowe, smacznego ;-)