Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad, w tym daniu proponuje pieczone ziemniaki z farszem idealne na piątkowy obiad lub jako dodatek do mięsa.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1716
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 315
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 600
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1716
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 315
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 600
Składniki
1. Ziemniaki obieram, myję, wycinam otwór w każdym ziemniaku. Doprawiam przyprawą do ziemniaków oraz solą i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ziemniaki piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle. Do warzyw dodaję drobno pokrojony boczek oraz drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu farsz studzę, łączę z żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 3. Farszem napełniam każdy otwór w upieczonych ziemniakach.
4. Ziemniaki umieszczam ponownie w piekarniku na 10 minut. 5. Gotowe, smacznego.