Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta potrawa nie wymagająca czasu, dobra dla zabieganych, zapracowanych i bez pomysłu na posiłek czy to obiadowy, czy kolację albo na wizytę nieoczekiwanych gości.
Blacha do pieczenia, tarka do jarzyn, nóż, deska do krojenia
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 188
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 224
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 910
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 188
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 224
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 910
Składniki
Ziemniaki myjemy i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut w temperaturze 240 stopni Celsjusza, a po tym czasie obniżamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy około godziny.
W tym czasie przygotowujemy farsz do ziemniaków: odsączamy tuńczyka z sosu lub oleju,dodajemy majonez oraz pokrojoną w kostkę cebulę.
Upieczone ziemniaki kroimy na ukos na krzyż, dodajemy blopkę masła, nakładamy tuńczyka.
A tuńczyka posypujemy startym na tarce serem.