Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta potrawa nie wymagająca czasu, dobra dla zabieganych, zapracowanych i bez pomysłu na posiłek czy to obiadowy, czy kolację albo na wizytę nieoczekiwanych gości.
Blacha do pieczenia, tarka do jarzyn, nóż, deska do krojenia
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Ziemniaki myjemy i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut w temperaturze 240 stopni Celsjusza, a po tym czasie obniżamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy około godziny.
W tym czasie przygotowujemy farsz do ziemniaków: odsączamy tuńczyka z sosu lub oleju,dodajemy majonez oraz pokrojoną w kostkę cebulę.
Upieczone ziemniaki kroimy na ukos na krzyż, dodajemy blopkę masła, nakładamy tuńczyka.
A tuńczyka posypujemy startym na tarce serem.