Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta potrawa nie wymagająca czasu, dobra dla zabieganych, zapracowanych i bez pomysłu na posiłek czy to obiadowy, czy kolację albo na wizytę nieoczekiwanych gości.
Blacha do pieczenia, tarka do jarzyn, nóż, deska do krojenia
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1724
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15134
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3677
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8928
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1724
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15134
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3677
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8928
Składniki
Ziemniaki myjemy i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut w temperaturze 240 stopni Celsjusza, a po tym czasie obniżamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy około godziny.
W tym czasie przygotowujemy farsz do ziemniaków: odsączamy tuńczyka z sosu lub oleju,dodajemy majonez oraz pokrojoną w kostkę cebulę.
Upieczone ziemniaki kroimy na ukos na krzyż, dodajemy blopkę masła, nakładamy tuńczyka.
A tuńczyka posypujemy startym na tarce serem.