Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta potrawa nie wymagająca czasu, dobra dla zabieganych, zapracowanych i bez pomysłu na posiłek czy to obiadowy, czy kolację albo na wizytę nieoczekiwanych gości.
Blacha do pieczenia, tarka do jarzyn, nóż, deska do krojenia
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118147
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118147
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Składniki
Ziemniaki myjemy i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut w temperaturze 240 stopni Celsjusza, a po tym czasie obniżamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy około godziny.
W tym czasie przygotowujemy farsz do ziemniaków: odsączamy tuńczyka z sosu lub oleju,dodajemy majonez oraz pokrojoną w kostkę cebulę.
Upieczone ziemniaki kroimy na ukos na krzyż, dodajemy blopkę masła, nakładamy tuńczyka.
A tuńczyka posypujemy startym na tarce serem.