Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w stylu meksykańskim - pieczony batat, z sałatką z czerwonej fasoli, kukurydzy, cebulki i kolendry, z dodatkiem kwaśnej śmietany i guacamole. Wszystko doprawione sokiem z limonki i sosem chilli.
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1165
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4317
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 54
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7496
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1165
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4317
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 54
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7496
Składniki
Bataty nakłuć widelcem, umieścić na blasze do pieczenia i piec w 190 stopniach aż zmiękną ( ok 30-40 min).
W czasie jak bataty się pieką przygotować sałatkę- odsączyć kukurydzę i fasolę, przełożyć do miski.
Cebulkę drobno posiekać, zalać 1/2 łyżeczki soku z limonki, odstawić na chwilę i następnie dodać do fasoli, dodać też porwaną kolendrę. Zmieszać oliwę z 1 łyżeczką soku z limonki, sosem chilli i solą, sosem zalać sałatkę i wymieszać.
Śmietanę doporawić 1/2 soku z limonki, posolić.
Ziemniaki wyjąć, jeszcze ciepłe przekroić na pół, miąższ lekko spłaszczyć, wyłożyć na wierzch kawałeczki masła, tak żeby się rozpuściły i lekko posolić ziemniaki.
Na bataty wyłożyć sałatkę, polać śmietaną i podawać z guacamole.