Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz to jedna z nielicznych, poza łososiem, ryb, która bardzo lubię i która gości od czasu do czasu na moim stole. Dziś proponuję pieczonego dorsza, który jest niesamowicie aromatyczny i soczysty.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 85
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 43
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2787
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 85
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 43
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2787
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Składniki
dorsza osusz papierowym ręcznikiem i natrzyj solą, pieprzem i resztą przypraw sok z cytryny połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem w powstałej marynacie obtocz rybę i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę naczynie żaroodporne wyłóż folią aluminiową z zapasem, żeby można było zawinąć rybę na foli ułóż rybę, polej pozostałą marynatą, obłóż rybę równomiernie plastrami masła, a następnie wszystko delikatnie zawiń folią, która nakłuj na górze piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25 mintut