Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 615
Dodano: 30.11.2017
Odsłon: 5880
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
dorsza osusz papierowym ręcznikiem i natrzyj solą, pieprzem i resztą przypraw
sok z cytryny połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem
w powstałej marynacie obtocz rybę i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę
naczynie żaroodporne wyłóż folią aluminiową z zapasem, żeby można było zawinąć rybę
na foli ułóż rybę, polej pozostałą marynatą, obłóż rybę równomiernie plastrami masła, a następnie wszystko delikatnie zawiń folią, która nakłuj na górze
piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25 mintut
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)