Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony filet z indyka z surówką

Pieczony filet z indyka z surówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4026

Dodano:

Odsłon: 2687

Delikatne mięso na obiad z dodatkiem surówki. Wspaniale pachnie wędzoną papryką. Po dodaniu kaszy czy ziemniaków mamy świetny obiad. Polecam.

Składniki

  • około 40 dag fileta z indyka
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • surówka:
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1 średnia marchewka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • przyprawy: sól, cukier, papryka słodka i ostra
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet z indyka umyć i natrzeć przyprawami. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Umieścić w nim filet. Przykryć pokrywą i zapiekać w 180 st. C 1godzinę do 1,15 minut. Można sprawdzać widelcem, czy mięso jest miękkie. Po upieczeniu pokroić.
    Surówka.
    Kapustę drobno pokroić. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Natkę pietruszki pokroić. Całość wymieszać z przyprawami i olejem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń