Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do drugiego dania.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4566
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7004
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4566
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7004
Składniki
Wykonanie: Mięso wymieszać z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawami do smaku. Połowę mięsa wyłożyć do foremek. Jabłko obrać, cienko pokroić, wymieszać ze śliwkami, cynamonem i wyłożyć do foremek.
Po czym przykryć resztą mięsa.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około godziny. Po ostudzeniu kroić ukośnie i podawać z pikantną surówką.