Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony klops- fałszywy zając

Pieczony klops- fałszywy zając

Autor:

Przepisów i artykułów: 2381 Ocena: 15385

Dodano:

Odsłon: 1642

Super dodatek do drugiego dania.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Mięso wymieszać z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawami do smaku. Połowę mięsa wyłożyć do foremek. Jabłko obrać, cienko pokroić, wymieszać ze śliwkami, cynamonem i wyłożyć do foremek.

  2. Po czym przykryć resztą mięsa.

  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około godziny. Po ostudzeniu kroić ukośnie i podawać z pikantną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 04 sierpnia 2016 przepis ciekawy(ile tego mięsa mielonego?),a co ma zając do tego? :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń