Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony królik ziołowy

Pieczony królik ziołowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 790

Dodano:

Odsłon: 3412

Mięso z królika jest bardzo delikatne, pieczenie w rękawie sprawia, że mięso jest soczyste i smaczne.

Składniki

  • 1 tuszka królika
  • ok. 2 szklanki wody
  • 1 łyżeczka (z górką) soli
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka bazylii
3-4 os. > 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Tuszkę królika dzielimy na mniejsze części, myjemy i osuszamy.

    Wodę mieszamy z solą, pieprzem i ziołami. W przygotowanej marynacie zanurzamy pokrojone mięso i odstawiamy na noc do lodówki.

    Na ok. godzinę przed planowanym obiadem tuszkę wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń