Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, lekko słodka marynata doskonale łączy się z mięsem z kurczaka....
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 84
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38691
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 450
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 935
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1141
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6399
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 84
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38691
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 450
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 935
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1141
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6399
Składniki
W dużej misce wymieszać słodką i wędzoną paprykę, chili, ziele angielskie i sól. Dodać oliwę, sok i skórkę z cytryny, miód oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do miski przełożyć udka i dokładnie natrzeć marynatą. Odstawić na dwie godziny (w temperaturze pokojowej).
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Kawałki kurczaka ułożyć w brytfance, obłożyć gałązkami tymianku i plasterkami cytryny.
Piec przez około 50-60 minut, co jakiś czas polewając kurczaka tworzącym się sosem.