Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak palce lizac :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 711
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 711
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 180C.Kurczaka pieczemy ok 1godz 20min zalzy od wagi. Kurczaka wycieramy recznikiem papierowym zeby mieso nie bylo mokre. Nastepnie nacieramy go lyzka sosu sojowego.
Polewamy oliwa ok 2 lyzek.Cytryne wkladamy do srodka z paroma galazkami rozmarynu.Nastepnie obkladamy pozostalym rozmarynem.
Wkladamy kurczaka do piekarnika.Po pol godz wyciagamy podlewamy troche woda i polewamy reszta sosu sojowego.Po nastepnej pol godz wyciagamy polewamy powstalym sosem i miodem. Pieczemy jeszcze 20min.Musimy pamietac ze kazdy piekarnik jest inny i trzeba sprawdzac czy mieso jest upieczone.Ja zawsze na koniec nacinam kurczaka i polewam go sosem wtedy jest bardziej soczysty i smakuje lepiej. Zycze smacznego :)