Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak palce lizac :)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 967
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15309
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1883
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 967
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15309
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1883
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 180C.Kurczaka pieczemy ok 1godz 20min zalzy od wagi. Kurczaka wycieramy recznikiem papierowym zeby mieso nie bylo mokre. Nastepnie nacieramy go lyzka sosu sojowego.
Polewamy oliwa ok 2 lyzek.Cytryne wkladamy do srodka z paroma galazkami rozmarynu.Nastepnie obkladamy pozostalym rozmarynem.
Wkladamy kurczaka do piekarnika.Po pol godz wyciagamy podlewamy troche woda i polewamy reszta sosu sojowego.Po nastepnej pol godz wyciagamy polewamy powstalym sosem i miodem. Pieczemy jeszcze 20min.Musimy pamietac ze kazdy piekarnik jest inny i trzeba sprawdzac czy mieso jest upieczone.Ja zawsze na koniec nacinam kurczaka i polewam go sosem wtedy jest bardziej soczysty i smakuje lepiej. Zycze smacznego :)