Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak palce lizac :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 180C.Kurczaka pieczemy ok 1godz 20min zalzy od wagi. Kurczaka wycieramy recznikiem papierowym zeby mieso nie bylo mokre. Nastepnie nacieramy go lyzka sosu sojowego.
Polewamy oliwa ok 2 lyzek.Cytryne wkladamy do srodka z paroma galazkami rozmarynu.Nastepnie obkladamy pozostalym rozmarynem.
Wkladamy kurczaka do piekarnika.Po pol godz wyciagamy podlewamy troche woda i polewamy reszta sosu sojowego.Po nastepnej pol godz wyciagamy polewamy powstalym sosem i miodem. Pieczemy jeszcze 20min.Musimy pamietac ze kazdy piekarnik jest inny i trzeba sprawdzac czy mieso jest upieczone.Ja zawsze na koniec nacinam kurczaka i polewam go sosem wtedy jest bardziej soczysty i smakuje lepiej. Zycze smacznego :)