Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak palce lizac :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 401
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 401
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 180C.Kurczaka pieczemy ok 1godz 20min zalzy od wagi. Kurczaka wycieramy recznikiem papierowym zeby mieso nie bylo mokre. Nastepnie nacieramy go lyzka sosu sojowego.
Polewamy oliwa ok 2 lyzek.Cytryne wkladamy do srodka z paroma galazkami rozmarynu.Nastepnie obkladamy pozostalym rozmarynem.
Wkladamy kurczaka do piekarnika.Po pol godz wyciagamy podlewamy troche woda i polewamy reszta sosu sojowego.Po nastepnej pol godz wyciagamy polewamy powstalym sosem i miodem. Pieczemy jeszcze 20min.Musimy pamietac ze kazdy piekarnik jest inny i trzeba sprawdzac czy mieso jest upieczone.Ja zawsze na koniec nacinam kurczaka i polewam go sosem wtedy jest bardziej soczysty i smakuje lepiej. Zycze smacznego :)