Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z warstwą pysznego szpinaku. Ciasto miało przybrać piękny kształt ryby ale pierwsza próba wyszła jak na załączonym obrazku :)))
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3846
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 436
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3846
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 436
Składniki
Wyfiletowałam rybę, to był łosoś jurajski, jest mniej intensywny w smaku od pacyficznego i chudszy. Pęsetą wyjęłam pozostałe ości z części środkowej.
Filety posypałam przyprawą i dodatkowo solą i pieprzem. Odstawiłam do lodówki.
Na oliwie lekko podsmażyłam posiekany czosnek. Gdy zaczął pachnieć dodałam z grubsza pokrojony szpinak i na dno dodałam odrobiną wody. Szpinak pod przykryciem się uparuje. Po wyłączeniu ognia szpinak doprawiłam solą, gałką i pieprzem. Dodałam łychę śmietany. Schłodzony ułożyłam warstwą na filetach.
Na filetach ułożyłam płaty ciasta, wzorki zrobiłam łyżką i dekoracja po upieczeniu była prawie niewidoczna. Ciasto powinno być nacięte. Piekłam według czasu podanego na opakowaniu ciasta. Filet niewielkiego łososia jest stosunkowo cienki i na pewno się upiecze.
Smakowało wybornie!
Smacznego :)