Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z warstwą pysznego szpinaku. Ciasto miało przybrać piękny kształt ryby ale pierwsza próba wyszła jak na załączonym obrazku :)))
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Składniki
Wyfiletowałam rybę, to był łosoś jurajski, jest mniej intensywny w smaku od pacyficznego i chudszy. Pęsetą wyjęłam pozostałe ości z części środkowej.
Filety posypałam przyprawą i dodatkowo solą i pieprzem. Odstawiłam do lodówki.
Na oliwie lekko podsmażyłam posiekany czosnek. Gdy zaczął pachnieć dodałam z grubsza pokrojony szpinak i na dno dodałam odrobiną wody. Szpinak pod przykryciem się uparuje. Po wyłączeniu ognia szpinak doprawiłam solą, gałką i pieprzem. Dodałam łychę śmietany. Schłodzony ułożyłam warstwą na filetach.
Na filetach ułożyłam płaty ciasta, wzorki zrobiłam łyżką i dekoracja po upieczeniu była prawie niewidoczna. Ciasto powinno być nacięte. Piekłam według czasu podanego na opakowaniu ciasta. Filet niewielkiego łososia jest stosunkowo cienki i na pewno się upiecze.
Smakowało wybornie!
Smacznego :)