Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z warstwą pysznego szpinaku. Ciasto miało przybrać piękny kształt ryby ale pierwsza próba wyszła jak na załączonym obrazku :)))
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1582
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 261
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1582
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 261
Składniki
Wyfiletowałam rybę, to był łosoś jurajski, jest mniej intensywny w smaku od pacyficznego i chudszy. Pęsetą wyjęłam pozostałe ości z części środkowej.
Filety posypałam przyprawą i dodatkowo solą i pieprzem. Odstawiłam do lodówki.
Na oliwie lekko podsmażyłam posiekany czosnek. Gdy zaczął pachnieć dodałam z grubsza pokrojony szpinak i na dno dodałam odrobiną wody. Szpinak pod przykryciem się uparuje. Po wyłączeniu ognia szpinak doprawiłam solą, gałką i pieprzem. Dodałam łychę śmietany. Schłodzony ułożyłam warstwą na filetach.
Na filetach ułożyłam płaty ciasta, wzorki zrobiłam łyżką i dekoracja po upieczeniu była prawie niewidoczna. Ciasto powinno być nacięte. Piekłam według czasu podanego na opakowaniu ciasta. Filet niewielkiego łososia jest stosunkowo cienki i na pewno się upiecze.
Smakowało wybornie!
Smacznego :)